dissabte, 12 de juny del 2010

Ruta Verda - El carrilet


Aquest dissabte en Perdi i jo varem anar a fer la Ruta del Carrilet des de Girona a Olot (anar i tornar).
Val a dir que jo no l'havia feta mai i lavaig trobar molt bonica i apte per a tots els públics.
Es tractava de anar aprovar les alforges i practicar per a fer el camí de Santiago.
Sortim d'hora (2/4 de set) de Torroella i anem fins a Girona (sortida desdel km.0 enfilant o vorejant la "carretera de la vergonya" en obres per totscostats.
Encara no haviem fet 10 quilometres que en Perdi punxa. Au, canvi de càmera que no ha estat res. Entrem a "boxes" i la sortida a tota pastilla (només hem perdut 10 minuts).
Arribem al Pasteral i el paisatge canvia radicalment. El camí es frondós, les fulles i tonalitats cromàtiques molt boniques, anem fent i decidim esmorzar a Can Remena a Les Planes. No cal que us digui que no hem escatimat res de res,u n bon plat de mongetes amb una galta de porc, una bona amanida, vi i gasosa que no falti, una ratafía i un café amb dues gotes.
Hem estat sota unes moreres al costat de les nostres bicis.
Quin esmorzar!!!
En prenem nota i potser tornarem. Continuem el carrilet i començem a pujar cap a Sant Feliu de Pallarols, les alforges pesen, però els ánims ho superen tot. Trobem per el camí molta gent que ens va saludant, i hem parat a enraonar amb en Jaume "de la trompeta"que havia tocat amb els Montgrins. Hem parlat del meu sogre, de la "berra",q uina xerrera que tenia!!
Continuem i trobem una parella que venia de SantFeliu de Guixols. Coronem el coll de Bas i de baixada cap a Olot, pasant per Les Preses i pasant per el parc de la pedra tosca i arribant a Olot a laFont de Sant Jaume. Un bon "trago" d'aigua fresca i les fotos de rigor per deixar constància de la nostra estada a Olot.
Ja de tornada trobem un grup de ciclistes de can Fanga, els zigazaga que ens fan unes fotos i ens filmen. Ens donen la seva adreça web on penjaran el video. Ells es paren a dinar a la Casilla, nosaltres continuem perquè ja haviem decidit tornar a can Remena. A les dues ens posem a dinar. No us explicarem el que varem menjar perquès egurament que no us ho creurieu. De ben segur que no será la última vegadaq ue hi menjarem. Tot molt bo i bé de preu.
Estavem contents perquè ha fet bon temps, hem fet quasi tota la part més "complicada" i ara ens quedaba només baixada.
Baixada, dic baixada....en Perdi decideix agafar el desviament nou degut a les obres.
Quines rampes!!
Per acabar 20% amb les alforges cap amunt, una part desconeguda però tambémolt bonica. Arribem a les 5 de la tarda amb 106 quilòmetres i amb bones sensacions.
Molt bon dia, molt bon rotllo i molt bona companyia

1 comentari:

Jordi Marina ha dit...

Jo vaig fer el camí de Santiago l'any passat... si voleu informació vaig penjar les cròniques, i si voleu alguna consulta concreta... res que m'envieu un mail i us contestaré encantat!!!